Hořčičný dressing

26. ledna 2009 v 19:28 | k.winky |  Omáčky


mix namočené hořčičné a slunečnicové semínko
slunečnicový olej, jablečný ocet, med a trocha soli

Ale je mňam, mám ráda hořčici :)

zeleninový salátek (špenát, hlávkáč,rajče, paprika, cibulka,
okurka, olivy, olivový olej, balsamico ocet, hořčičný dressing)


dgm: Na oběd jsem dělala obyčejný salát ze zelí, ale jako zálivku jsem dělala hořčicový dressing.
Namočila jsem toho hořčičného semínka hodně, půl malého hrnku, rozmixovala, přidala ol. olej,
balsamico ocet, lžíci medu a trochu soli, bylo to ale pořád hodně ostré, tak ještě znovu olej a med. Výsledek byla hodně luxusní hořčicová omáčka, ale dost ostrá, nakonec jsem toho do salátu vmíchala jenom půlku,i tak to stačilo, ta ostrost byla výrazná, zbytek jsem nechala na misce v kuchyni a pak sleduju, že to stejně všechno zmizlo, jak chodili a namáčeli si do toho zeleninu, nakrájenou papriku a řapíky celeru a okurky...

Hugo z Hor: A taková vita hořčice na vita "masové" placce ozdobená rajčetem a okurkou je úžasná >:-)


( foto: bfeedme / levnekoreni )
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | 17. ledna 2013 v 0:46 | Reagovat

Prosím prosím, jaký je přibližný poměr slunečnicových a hořčičných semínek? Pokud fotka patří skutečně RAW hořčici, tak ta moje patlanice se ji tedy zdaleka nepodobá :-D Ale taky by mě zajímalo, jak dlouho semínka předem namáčet a zda mixovat i s "namáčecí" vodou. Možná taky by to chtělo lepší ponorný mixér a ne z Tesca za 200.- ... Jinak jsem použila místo jabl. octa citron a místo medu agáve sirup (ať se jedná o veganskou raw horčici). Takže v tom bych problém neviděla.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama