Jablečný závin neb štrůdl

20. ledna 2009 v 9:42 | listy |  Sladkosti


zlatý len
rozinky
nahrubo strouhaná jablka
skořice

Lněné semínko jemně pomeleme (dělám v elektrickém kávomlýnku), rozinky také pomeleme (dělám v ručním masomlýnku) a s trochou vody (dle potřeby) vypracujeme husté těsto. Rozválíme na placku, poklademe jablky smíchanými se skořicí a opatrně zavineme (chce to trochu trpělivosti, třeba vám to půjde líp, ale mně se těsto lepí a trhá). Je to ale mňamka, která uspokojí i (některé) nevitariány.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Pepa Pepa | 24. září 2009 v 8:33 | Reagovat

Na pohled opravdu neláká!

2 mato mato | 17. listopadu 2009 v 20:49 | Reagovat

dost dobry napad som zvedavy ako to bude drzat!
1-cka;)

3 Laco Laco | 25. června 2011 v 16:47 | Reagovat

cesto som rozvalkal na papier na pečenie a pomocou neho som to stačal takže sa mi cesto ani nelepilo ani moc netrhalo :-)

4 Lala Lala | E-mail | 29. září 2012 v 14:57 | Reagovat

ako na obrazku to nevyzeralo ale jednoznacne sa to stalo mojim favoritom :) mjamieeee :-)

5 Quina Quina | E-mail | 9. dubna 2013 v 11:14 | Reagovat

Lněné semínko totiž po semletí během čtvrthodinky žlukne natolik, že už je nepřijatelnou zátěží pro játra.Tak nevím?! O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama