Kokosové makrónky

19. ledna 2009 v 19:38 | Hugo z Hor |  Sušené placky

Kokosové makrónky s jahodovou příchutí (mňam, moc se mě povedly)

Recept jsem našel kdesi na anglicky hovořícím webu, tady je:

Ingredience:
2 1/4 šálku strouhaného kokosu
10 datlí
1/2 šálku medu
1 čajová lžička vanilky

Příprava:
Všechny ingredience umixujte, vytvarujte v koule, které rozmáčknete na tloušťku asi 2 cm. Pokud je těsto příliš husté a v mixéru se nechce spojit, přidejte více medu. V dehydrátoru sušte při teplotě 40°C asi 6-8 hodin.

Variace:
Místo vanilky můžeme použít:
- 3 jahody (já dávám na tohle množství kokosu tak 20 jahod)
- vyšťavenou půlku pomeranče
- vyšťavenou čtvrtku citrónu
- půl polévkové lžíce karobového prášku (nebo pár kakaových bobů, rozemletých na prášek)
- čtvrt šálku drcených mandlí nebo polévkovou lžíci mandlového másla

Jahodové a čokoládové makrónky mám ještě navíc udělané najemno - kokos jsem rozmixoval s vodou, přidal rozemleté čokoboby (popřípadě jahody) a rozsekané datle (do jahodové jsem datle nedával, nahradil je medem) a chvilku ještě mixoval, pak přidal ještě malinkaté množství medu na jemné doslazení a dal sušit na 24 hodin při 36°C (po 12h otočit, stačí i poloviční doba, je to pak měkčí).


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Martina Kamradová Martina Kamradová | E-mail | 9. listopadu 2010 v 14:05 | Reagovat

Ještě bych přidala, že vita strava je ČISTÁ, oproštěna od špíny fyzické i duševní. Bez špíny z velkochovů zvířat a bez špíny z duší lidí, kteří je chovají a pak zabíjejí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama