Kysané zelí po staročesku

17. ledna 2009 v 9:35 | Hanka K |  Saláty

Posílám vám svůj recept na kysané zelí. Před 3 lety jsme 4 kamarádky vyhlásili "soutěž" o nejlepší kysané zelí a já jsem s tímto repeptem jednoznačně všechny porazila.

ZELÍ PO STAROČESKU
40-50 kg zelí
3 kg cibule
velký talíř strouhaného křenu
dva sáčky kmínu
půl kila soli
3 kg jablek nakrájených na čtvrtky
svazek kopru
vrchní listy od zelných hlávek - nestrouhat - použiji celé

Na dno hrnce dáme svazek kopru zakryjeme listím ze zelí, potom vrstvíme - krouhané zelí posypeme cibulí, křenem, kmínem a solí. Na vrstvu dáme pár kousků jablek, zasypeme vrstvou krouhaného zelí a postup opakujeme a pěchujeme, až je hrnec plný. Pokud není v hrnci dostatek vody přilejeme trochu vlažné vody, protože zelí musí být stále pod vodou. Necháme v teple asi 3 týdny, teprve pak dáme do chladna. Když je hrnec plný, přikryjeme deklem a do žlábku nalijeme vodu.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama