Lisovaný salát

11. ledna 2009 v 19:11 | chris |  Saláty
cca. 125 g kedlubny, 25 g mrkve, špetka soli.

Připravíme si keramickou ci skleněnou misku. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle. Zasypeme solí a dukladne promícháme. Salát v misce zatížíme, třeba keramickým hrnkem (velkým - cca 0,5 l) ci nějakou miskou s širokym dnem. To proto, aby tlak na salat byl rovnoměrný. Do hrnku ještě vložíme plnou plastovou lahev od nějaké vody. Necháme na salát působit tlak - cca. 30 - 45 minut. Salát promícháme a přebytečnou vodu slijeme. Pokud se ze salátu neuvolnila voda, pak přidáme sůl a necháme byt... Kdyz je salát slaný, propláchneme ho na sítku pod tekoucí vodou.. Do salátu je možno přidat pár kapek oleje, ale není to nutné.

Dobrý je salát ze zelí, zelí a mrkve, zelí a cibule, ředkviček, bile ředkve.

Dnes jsem si dělal tento salát z kedlubny a mrkve jako předkrm před dalši mňamkou. Dnes se mi fakt povedl a byl super!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama