
Korpus
miska jemně namleté pšenice špaldy
miska sušených švestek
půl misky sušených fíků
miska a půl namletých mandlí bez slupky
koření - fenykl, koriandr, skořici, anýz, pomerančovou kůru, nové koření, hřebíček, muškátový květ a ořech, badyán. Můžete si udělat vlastní nebo koupit již hotovou směs. Já jsme použil Koření do perníku od fy. BENKOR ve kterém nejsou žádné kypřící ani jiné přísady.
miska jemně namleté pšenice špaldy
miska sušených švestek
půl misky sušených fíků
miska a půl namletých mandlí bez slupky
koření - fenykl, koriandr, skořici, anýz, pomerančovou kůru, nové koření, hřebíček, muškátový květ a ořech, badyán. Můžete si udělat vlastní nebo koupit již hotovou směs. Já jsme použil Koření do perníku od fy. BENKOR ve kterém nejsou žádné kypřící ani jiné přísady.
Poleva
dvě a půl misky para ořechů
půl misky zlatých rozinek
vanilka
dvě a půl misky para ořechů
půl misky zlatých rozinek
vanilka
Ozdoba
kiwi
kiwi
Krok 1
Švestky a fíky nechte ve vodě přes noc v jedné misce ( nevylévejte vodu ve které je máčíte, budete ji potřebovat na polevu ), v druhé po stejnou dobu para ořechy a ve třetí rozinky.
Švestky a fíky nechte ve vodě přes noc v jedné misce ( nevylévejte vodu ve které je máčíte, budete ji potřebovat na polevu ), v druhé po stejnou dobu para ořechy a ve třetí rozinky.
Krok 2
Smíchejte špaldu, mandle a koření. Přidejte do hladka rozmixované švestky a fíky, dobře promíchejte, vytvarujte korpus a nechte vysušit na slunci. Někdy se dává jako možnost vysušit v otevřené troubě, ale to mě dvakrát neláká.
Krok 3
Jakmile je korpus hotový, začněte s přípravou polevy. Para ořechy rozdrťte a na hrubo rozmixujte se švestkovo-datlovou vodou a mletou vanilkou. Vody dejte jen tolik, aby byli para ořechy ponořené. Polevu nalejte na korpus, psypte rozinkami a ozdobte plátky kiwi.
( realita.tv/ ohz )