Polévka Gaspacho

12. ledna 2009 v 0:06 | vitarian |  Polévky
Potřebujeme:
500g zralých rajčat
2 jarní cibulky
1 stonek řapíkatého celeru
1 salátová okurka
1 paprika
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 feferonka
mořská nerafinovaná sůl
a dle možnosti několik lístků čerstvé bazalky

Postup:
Čerstvá umytá rajčata rozmixujeme spolu s bazalkou. Umytou okurku nakrájíme, zlehka osolíme a necháme asi 30 minut odkapat. Papriku, řapíkatý celer, česnek a cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme citronovou šťávu a společně s okurkou vše rozmixujeme. Vše přelijeme do mísy, vmícháme olivový olej, dochutíme rozdrcenou feferonkou a necháme asi hodinu v chladničce odležet.

Poznámka: Polévku podáváme studenou, ozdobenou čerstvými bylinkami. Doporučuji Vámi vybrané suroviny přidat až do rozmixovaného zbytku. Timto se pojistíme k tomu, abychom polévku čistě jen nevlévali do sebe, ale i ji řádně v ústech opracovali. Doporučuji přidat i na kostky nakrajené avokádo. Velmi chutné.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama