Salát z čerstvých žampiónů

12. ledna 2009 v 16:33 | Oťas* |  Saláty
Salát z čerstvých žampiónů - Salade de champignons crus
• kupte si asi tak ¼ kg čerstvých žampiónů v té nejlepší kondici (tj. nožičky na řezu nechť jsou sněhobílé a bez zbytečných nánosů nečistot)
• 1 citrón
• olivový olej
• mořská sůl
• čerstvě mletý pepř
• petrželka
Pokud jsou žampióny opravdu v nejlepší kondici , tak je neloupeme ani nemyjeme. Když mají jen drobné nečistoty, postačí je štětečkem dočistit (tak se totiž tvrdé houby čistí nejlépe). Pokud to nejde jinak, umyjte je, ale poté dobře osušte. Nakrájejte na plátky. Aby houby nezhnědly, zakapejte je trochou citrónové šťávy a uložte v chladu. Nyní si připravte jednoduchou zálivku. Olivový olej rozšlehejte se zbylou citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Žampiónové plátky promíchejte s tímto dressinkem a nechte v chladu marinovat určitě celou jednu hodinu. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou. Uvidíte, že tyhle žampióny budou chutnat báječně...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 malop malop | 12. srpna 2010 v 23:23 | Reagovat

malá obměna, jelikož chyběli určité ingredience

- žampióny
- ocet (použila sem jablečný, páč citrón ani jiný ocet doma nebyl)
- olivový olej
- trocha vody
- mořská sůl
- pepř

očištěný žampiónky, lampiónky sem nakrájela na tenké plátky, pokapala octem, jemně zalila olejem a vodou, okořenila a promíchala (všeho dle chuti a pepřem sem nešetřila :D) a tekutin, tak aby se netopily. Nechat min. hoďku uležet v ledničce. Lampiónky mezitím uvolnily chuť.
Poté sem si nachystala různé druhy salátů a špenát, opláchla, natrhala na kousky a promíchala se zaleženýma houbičkama.

Moc mňam a doporučuju ;-).
PS: houby sem do včerejška nejedla, protože mi nechutnaly :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama