Tahini

13. ledna 2009 v 3:16 | Hugo z Hor |  Sladkosti

Já dělám tahini takhle: do mixéru dám tak 300g bio sezamu (dobré zkušenosti mám s Organicsezamem z Tesca - ten není hořký a navíc je levnější než některé nebio), nahrubo (asi tak 30-60 sekund) ho mixnu (mám 10 stupňový, tak to rozjíždím postupně od 3 do 10). Pak tam přidám trošku bio sezamového oleje (pokud nemám po ruce, tak použiji bodlákový z Kauflandu - taky to s ním jde, slunečnicový jde cítit slunečnicema, to už není pak ono) a mixuji a za stálého mixování po troškách přilívám, mělo by to být ze začátku trošinku řidší, ono to pak ke konci mírně ztuhne, jak se sezam úplně rozmixuje, měla by vzniknout klasická pasta. Pak to přeliji do nějaké skleničky s těsným uzávěrem, vydrží to klidně měsíc i víc.

Já osobně si tam pak přidám rozmixované kakaové boby a v kafemlejnku rozemletou skořici. To ještě tak minutku mixuji, ať se prolnou všecky chutě. Nakonec tam přidám med a buď ještě velice krátce mixuji (asi tak 10 sekund, jenom ať se med promíchá), nebo to zamíchám ručně (pokud se to mixuje s medem moc dlouho, ta
k se výsledná směs nechutně rozpadne, zatvrdne a nejde už spojit). A čokosen je na světě ... :)

Advid: Fondue: Nakrájený ananas namáčíme v tahini.

tvx: Zrovna jsem vyzkoušel něco podobného ale bez jahod, rozmačkaný banán + tahini + rozinky a výsledek překvapující až ohromující.....

Sluníčko: s medem je to paráda :) Mńamka

(foto: cookthink )


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama