Banánové palačinky s jahodami

5. dubna 2009 v 9:36 | Susan |  Speciality


(Před tím, než jsem začala jíst pouze syrovou stravou, měli jsme doma nedělní tradici - švédské palačinky. Máslo, smetana, šlehačka, bílá mouka a mnoho cukru. Možná troška jahod. Chutnaly skvěle, ale zaručovaly vám na celý den pocit těžkosti a nafouklosti. Měnila jsem tak svou energii za pár minut kulinářského požitku.
Čas míjel a mé tělo přestalo tolerovat bílou mouku, cukr a smetanu. Nemusím zmiňovat, že příčiny poškození souvisely s tímto stravováním! Stále mi však chyběl náš nedělní zvyk. Tak jsem se rozhodla vytvořit raw verzi této speciální nedělní snídaně a jsem nadšená výsledkem. Je to docela snadné připravit, tak to zkuste a uvidíte!)


Before I started eating raw, my girls and I had a Sunday tradition. We made Swedish pancakes. Butter, cream, whipped cream, white flour, and lots of sugar. Maybe a little dollop of Strawberries. They tasted great but guaranteed a food coma plus a day of feeling heavy and bloated. I traded a energized, productive day for a few minutes of culinary gluttony.
As time has passed, my body will not tolerate white flour, sugar, and cream. Not to mention, the potential for damage caused from eating that way! Still, I missed that Sunday tradition. So, I decided to create a raw version of that special Sunday breakfast and I am thrilled by the results. These are quite easy to make, so give them a try! Be sure to start the crepes the night before.

Raw Strawberry Banana Crepes
Crepes:
3 Bananas / 3 banány
juice from 1 lemon / šťáva z 1 citrónu
Place bananas in food processor. Add lemon juice and process until liquid. Pour into 5″ rounds. Dehydrate overnight at 110. Do not over dry these. I start them just before I go to bed. You want them to be flexible.
(Palačinky: Banán rozmixujte s citrónovou šťávou, ze směsi vytvořte placičky a usušte v sušičce.)
Cashew Vanilla Cream
Pulp from one young coconut* / dužina z 1 kokosu
1/2 C Cashews, soaked overnight / 1/2 šálku máčených (přes noc) kešu oříšků (raw kešu z lifefoodu)
splash of madagascar vanilla / špetka vanilky
Place the cashews in Vitamix blender. Blend on high speed. Add the coconut meat and vanilla. Process until well blended. You can refrigerate to thicken if needed.
(Krém: Rozmixujte kešu, potom přidejte kokos a vanilku a domixujte.)
Assembly
jahody, borůvky...
Spoon the Cashew Vanilla Cream into half the crepe. Top with berries and add more cream. Fold over and experience joy!
(Polovinu palačinky potřete lžící krému, přidejte ovoce a znovu krém. Palačinku přehněte a už jen vychutnejte!)


(foto+recept: rawmazing )


Sitar:

Vitakuchařka, banánové palačinky s jahodami.

Dnes jsem to zkusil a hodnotím devadesáti procenty.

Sušičku nemám, tak jsem to sušil v troubě, pak na sluníčku a pak ještě normáně na lince. No, trvalo to dva dny. Nemám ani moc dobrej mixér, tak misto kokosový dužiny jsem koupil kokosový mléko z DM, jenž obsahuje i tužši část, něco jako hustou kokosovou šehačku.

Moc jsem tomu nevěřil, ale celek chutnal luxusně, i podle manželky a dětí.




Hugo z Hor:
Jojo, já už taky vita palačinky zkoušel. Korpus super, ale náplň jest na mě přespříliš těžká. Příště budu muset vymyslet nějakou lehčí variantu bez kešu, chutí připomínající nejlíp mírně sladký tvaroh. :wink:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rawita rawita | 28. března 2011 v 20:43 | Reagovat

K ziskani tvarohove prichuti doporucuji palacinky s naplni nechat pres noc v lednici a citron z palacinek se nasakne do kremu a bude mit vice tvarohovou chut. Nebo zkusit dat do kremu rovnou trochu citronu. Citron dava temto orechovym vyrobkum chut nakyslosti.

2 jdbbdhksl jdbbdhksl | E-mail | 15. května 2014 v 17:23 | Reagovat

nemel ty jedna babo :-|

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama