Svěží ovocná čokoláda

24. května 2009 v 7:41 | Iwua |  Sladkosti

Ahoj přátelé,

jak jsem slíbila - tady je recept na přípravu dezertu, který někteří z Vás mohli ochutnat na srazu komunity Freshness :

Potřebuješ:

1 zralé avokádo
2 zralé kaki (příp. mango či ananas)
3 polévkové lžíce nepraženého kakaa (prášku)
1 polévkovou lžící javorového syrupu - podle chuti, lze vynechat, pokud někdo, jako já, nemáte čokoládu rádi příliš sladkou
10-15 ks datlí, nejlépe předem namočených (cca hodinu až 2)
Šťáva z půlky citrónu

Do mixéru dej avokádo a kaki a na 10 sekund mixuj. Potom přidej kakao a javorový syrup a mixuj dalších 10 sekund. Následují datle, mixuj, dokud nemá dezert krémovitou konzistenci. Jako finalní krok přidej šťávu z citrónu, stáhne příliš sladkou a dodá dezertu neobvyklou svěží chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama