Avokádová majonéza

7. června 2009 v 22:48 | Kim |  Omáčky

Avocado and Basil Mayonnaise.
This creamy, heavenly spread can be used anywhere you'd use regular mayo. I agree with Dr. Kim: this is the best vegan mayo I've ever tried. / Tento vynikající krém lze použít místo běžné majonézy.

Suroviny (pro 4-6porcí):
2 ripe avocados, halved, pitted, scooped out of skins, and cubed / 2 zralá avokáda
large handful of fresh basil leaves / velká hrst čerstvé bazalky
2 Tbsp. (30 ml.) extra virgin olive oil / 2 lžíce olivového oleje
2 tsp. (10 ml.) fresh lemon or lime juice / 2 lžičky citrónové šťávy
1 garlic clove, peeld and minced / 1 stroužek česneku
sea salt and black pepper, to taste / mořská sůl a pepř na dochucení
Combine basil, garlic, and a pinch of sea salt in a small food processor and blend until ingredients form a paste.
Add avocados and process until smooth. Blend in oil and lemon or lime juice, and then season with salt and pepper. Makes 4-6 servings. / Uvedené suroviny spolu umixujeme dohladka.

(foto+recept: dietdessertndogs )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama