Broskve s ořechovou drobenkou

30. června 2009 v 19:42 | Ani/Terilynn |  Speciality
Peach Cobbler
Makes 2 servings (2 porce)
This is the fastest cobbler in the world. Just mix your nuts and dates, and sprinkle over your sliced peaches. No baking. It's that easy! / Je to nejrychlejší ovocný koláč na světě! Stačí jen smíchat ořechy a datle a touto drobenkou posypat plátky broskví. Žádné pečení. Jak snadné!

Suroviny:
1/4 cup pitted dates, packed / 1/4 šálku vypeckovaných datlí
1/4 cup pecans / 1/4 šálku pecanových ořechů
1/2 teaspoon coconut oil / 1/2 lžíce kokosového oleje
2 peaches, sliced / 1 broskve nakrájené na plátky
Place all ingredients into your food processor, and process into small pieces. Be careful not to over process into butter. You want a crumble texture. Arrange peach slices on your plate, and sprinkle with crumble crust mixture.
Z jemně nasekaných ořechů, datlí a kokosového oleje připravíme ořechovou drobenku, kterou posypeme nakrájené plátky broskví na talíři.

(foto+recept: aniphyo )


Jiná varianta receptu ( z thedailyrawcafe ):
Peach Crumble
Crumble Filling
6 fresh peaches, cleaned, peeled and sliced / 6 broskví nakrájených na plátky
1/4 cup raw agave nectar / 1/4 šálku agávového sirupu
2 tablespoon coconut oil, liquid / 2 lžíce kokosového oleje
1/2 teaspoon ground cinnamon / 1/2 lžičky mleté skořice
1/4 teaspoon ground nutmeg / 1/4 lžičky strouhaného muškátového ořechu
1/8 teaspoon sea salt / 1/8 lžičky soli

Toss peach slices in a bowl with agave nectar, coconut oil, cinnamon, nutmeg and sea salt. Place mixture in a 8" x 8" x 2" square pan. Set aside.
Plátky broskví promícháme v míse se směsí agávového sirupu, kokosového oleje, skořice, strouhaného muškátového ořechu a soli.
Posypeme ořechovou drobenkou z pecanových ořechů, datlí a vanilky:
Crumble Crust
3 cups pecans, dry / 3 šálky pecanových ořechů
5 pitted Medjool dates / 5 datlí
1 vanilla bean, scraped or 2-3 teaspoon organic vanilla extract /
1 nastrouhaný vanilkový lusk nebo 2-3 lžičky vanilkového extraktu.
In a food processor, chop pecans and vanilla bean into crumbs. Add dates and process until mixed well. Loosely place mixture on top of peach filling.
Oh. My. Goodness. Does this dish taste soooooooooo good. And it very easy to make. The crumble crust reminds me of a pecan pie.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama