Krekry s mrkví a červenou řepou

19. června 2009 v 10:05 | Gitta |  Sušené placky
Cracker with carrot and
beetroot

2 carrots / 2 mrkve
1 little beetroot / 1 malá červená řepa
1 little red onion / 1 malá červená cibule
1 bunch parsley / 1 svazek petrželky
2 tbspoon hempseed / 2 lžíce konopného semínka
2 cups yellow flaxseed / 2 šálky zlatého lněného seminka
salt / sůl

Put the vegetables into the food processor and cut until they're granular. Grind the flax seed and mix it with some water so that its consistence is like that of dough. Mix with the vegetables and hempseed, flavour with salt and mix it well once more.
Dehydrate in the machine, roll out so that it's very thin and dry it completely.
Zeleninu najemno nasekáme, rozemleté lněné semínko smícháme s vodou, přidáme zeleninovou směs a konopné semínko a dochutíme solí. Ze směsi vytvoříme tenkou placku a usušíme.


My first attempts at making crakers weren't that successful. They were full of oily seeds, and contained only a small amount of vegetables. All in all, they weren't tasty and were also too heavy for my stomach.
I have managed to come up with a fine recipe, made mostly of vegetables. This cracker is not too greasy, but colorful, crispy and delicious. It's not necessary to spice it at all, it's already done by the vegetables.

The ingredients are almost all visible in the picture: beetroot, carrots, onions and the little white dots are the hemp seeds.



This is what the vegetable dollop looks like after the ingredients are chopped up.


The ground flexseed mixed with water looks like this.


After mixing the two things above and laying it out on the tray of the dehydrator.


One more picture of the cracker:


The vegetables used can be altered. You can try using celery or more onions or red bell pepper.

(foto+recept: gittarawkitchen )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Martin Martin | E-mail | Web | 28. září 2011 v 3:49 | Reagovat

Docela jsem o tom četl a souhlasím s tebou....

2 David David | 27. května 2013 v 11:39 | Reagovat

Robil som ich prvý krát a podarili sa, su fakt výbornééé! 8-)

3 Luboš Luboš | 22. dubna 2015 v 8:45 | Reagovat

Vypadá to skvěle a přesně tohle jsem hledal. Využiji takto krásně zeleninu, která zůstává po odštavnování. :-)

4 mk mk | 28. ledna 2016 v 19:37 | Reagovat

proč je text v angličtině? ...škoda, když jde o české stránky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama