Mangové košíčky

27. června 2009 v 11:24 | Ani |  Sladkosti

Mango Sorbet-Macaroon Tartlets

Makes 4 tartlets / pro 4 porce
Crust / Košíčky:
  • 2 cups shredded coconut / 2 šálky strouhaného kokosu
  • 1/2 cup cashews / 1/2 šálku kešu
  • 1/4 teaspoon salt / 1/4 lžičky soli
  • 1/4 cup agave syrup / 1/4 šálku agávového sirupu
Mango Sorbet / Mangová zmrzlina:
  • 2 cups chopped frozen mangoes / 2 šálky rozmixovaného zmrazeného manga
  • 1 cup filtered water / 1 šálek vody
  • 1/3 cup agave syrup / 1/3 šálku agávového sirupu
To make the crust, combine the coconut, cashews, and salt in a food processor and process to fine powder. Add the agave syrup and process to mix well.
To make the tartlet shells, line 4 small tartlet or brioche cups with plastic wrap. Scoop about 2 tablespoons of the crust into each. Using your fingertips, firmly press the crust into the tartlet cup, leaving a cavity in the center to hold the sorbet. Place in the freezer to firm up for at least 30 minutes or more. / Rozmixujeme kešu, s kokosem a solí na prášek, přidáme agávový sirup a dobře promícháme. Pomocí formiček na cukroví vytvoříme 4 košíčky (2 lžíce směsi na 1 košíček), které necháme ztuhnout v ledničce nejméně 30 minut.
To make the mango sorbet, combine the mangoes, water, and agave syrup in a high-speed blender and blend until smooth. Serve immediately. Or, for an icier, more solid texture, scoop into a container and place in the freezer for an hour or more.To make the mango sorbet in an ice cream maker: Chill the mixture in the freezer for an hour or so, then scoop into the ice cream maker and follow the manufacturer's instructions. To serve, scoop 1 tablespoon mango sorbet into each tartlet shell and serve immediately./ Zmrazené mango rozmixujeme s vodou a agávovým sirupem (vzniklou směs můžeme ještě více zchladit pomocí zmrzlinovače). Mangovou zmrzlinou naplníme košíčky (1 lžíce zmrzliny na košíček) a můžeme hned podávat.
The tartlet shells will keep in the freezer for many weeks. The assembled tartlets are best enjoyed immediately, but will keep in the freezer for several weeks. Thaw for 5 to 10 minutes before eating. / Hotové mangové košíčky vydrží v mrazničce i několik týdnů. (Mírně rozmrazíme 5-10 min. před jídlem.)

(foto+recept: aniphyo )
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama