Kokosový šlehačkový dort s banánem

31. července 2009 v 10:41 | Vanessa |  Sladkosti
(Recipe with video by Vanessa Sherwood)

For the Crust:
½ Cup Macadamia Nuts / 1/2 šálku makadmiových ořechů
½ Cup Shredded Dry Coconut / 1/2 šálku strouhaného kokosu
Pinch of Salt / špetka soli
1 tsp Coconut Oil / 1 lžička kokosového oleje
2 TB Agave Nectar / 2 lžíce agávového sirupu

How To Prepare The Crust / Příprava
Step 1 Blend first 5 ingredients in a food processor. / Uvedené suroviny společně najemno rozsekáme a spojíme dohromady.
Step 2 Add more agave if needed to make crust sticky. / Pokud se hmota drobí, přidáme agávový sirup.
Step 3 Line pie pan with saran wrap and press crust on top. / Rozprostřeme ořechovou směs do dortové formy.
Step 4 Place in freezer while making the filling. / Než připravíme náplň, necháme zchladit v lednici.

For the filling: / Náplň:
2 Cup Young Coconut Meat / 2 šálky čerstvého kokosu
½ Cup Virgin Coconut Oil / 1/2 šálku kokosového oleje
2 to 4 TB Agave Nectar (to taste) / 2-4 lžíce agávového sirupu
Coconut Water (if needed) / kokosové mléko (dle potřeby)
1 TB Lime Juice / 1 lžíce limetkové šťávy
¼ tsp Salt / 1/4 lžičky soli
½ tsp Vanilla Extract (or seeds from 1/2 vanilla bean) / vanilka
1 to 2 bananas, sliced in 1/2″ slices / 1-2 banány nakrájené na plátky

How To Prepare The Filling / Příprava náplně:
Step 1 Blend the rest of the ingredients, except banana slices, in a blender until smooth. / Uvedené suroviny (kromě banánů) rozmixujeme dohladka.
Step 2 Make sure there is enough liquid to have the ingredients swirling in a vortex.
Step 3 Add coconut water, if needed. / Dle potřeby přidáme kokosové mléko.
Step 4 Take crust out from freezer and place sliced bananas on top of crust. / Na připravenou ořechovou placku poklademe banány.
Step 5 Pour filling on top of bananas. / Banány pokryjeme kokosovou náplní.
Step 6 Place in freezer for 3-4 hours to set. / Dáme vychladit na 3-4 hodiny do ledničky.

Topping / Ozdoba
Vanessa adds a coconut cream topping by running the meat of a mature coconut through a heavy juicer. The "juice" will have the consistency similar to whipped cream. Spread cream on top of pie filling before placing pie in the freezer. / Vanessa dozdobí ještě dort kokosovou šlehačku, kterou připraví ze zralého kokosu pomocí odšťavňovače.


(foto+recept+video: gliving )


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama