Dýňová polévka s pomerančem

24. října 2009 v 12:35 | Gita |  Polévky

Pumpkin soup with orange

I like pumpkin very much. Although I've always hated to bake it, when I cut the raw pumpkin it is fresh and crunchy, it is full of life and flavour. It has only one fault: its hard to chew, but if I use a blender I can easily make a creamy, delicious pumpkin soup. Don't miss it!
Mám dýni moc ráda. Ačkoliv jsem ji neměla ráda pečenou, čerstvě nakrájená dýně je plná života a chutí.
Je však příliš tvrdá na jedení, proto ji mixuji na krémovou lahodnou dýňovou polévku. Vyzkoušejte!

Ingredients for 2 persons ( Suroviny pro 2 osoby)
2 cups chopped pumpkin / 2 šálky nakrájené dýně
1 orange peeled / 1 oloupaný pomeranč
1 spoon raw honey / 1 lžíce raw medu
1/4 avocado / 1/4 avokáda
1 pinch of salt / špetka soli
1 spoon lemon juice / 1 lžíce citrónové šťávy
1 pinch cinnamon / špetka skořice
clear water, or fresh orange juice / voda nebo čerstvý pomerančový džus

It is easy to prepare: Add all ingredients in the blender and blend it until smooth.
Příprava je velmi snadná. Uvedené suroviny rozmixujeme dohladka.

I top it with dehydrated buckwheat and with pumpkin seed oil drops.
Polévku posypeme pohankou a pokapeme dýňovým olejem.

( foto+recept: gittarawkitchen )


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama