TiRAWmisu

3. října 2009 v 12:21 | Helen |  Sladkosti
I made this raw tiramisu for a raw potluck and this turned out to be the fast sellter of the buffett.
Připravila jsem toto tiramisu na raw-raut a mělo velký úspěch.

Ingredients: / Suroviny: (Servings: 6 / 6 porcí)
5 bananas / 5 banánů
lemon juice from 1 lemon / šťáva z 1 citronu
10 tbl spoons cocoa powder / 10 lžic kakaa
3 tbl spoons coconut oil / 10 lžic kokosového oleje
6 tbl spoons agave nectar / 6 lžic agávového sirupu
1 cup cashew nuts (soaked over night) / 1 šálek kešu ořechů (namočených přes noc)
1 ripe (brown) coconut / 1 zralý kokosový ořech
2 or more young Thai coconut / 2 mladé kokosové ořechy
1/2 vanilla bean / vanilka
These are only rough amounts, you may need more or less of an ingredient.

Preparation: / Postup:
1. Cut the bananas lengthwise and put in a casserole pan. Mine is about 8 inches wide and 8 inches long.
Nakrájejte podélně banány a plátky vložte do připravené nádoby.
2. Sprinkle with lemon juice, so that the bananas do not turn brown so fast.
Plátky banánu pokapejte citronovou šťávou, aby tak rychle nezhnědly.
3. Mix coconut oil (melted), 3 tbl spoons agave nectar, 6 tbl spoons cocoa powder so that you get a chocolate sauce. Pour this sauce over the bananas.
Rozmixujete společně kokosový olej, 3 lžíce agávového oleje, 6 lžic kakaa. Vzniklým čokoládovým krémem polijte banánové plátky.
4. Blend the soaked cashew nuts without the water. From the ripe (brown, common) coconut, take out the white meat and even remove the thin brown skin on it, then grate only the white part. Mix cashew "butter", the grated coconut and the meat of the young coconut with about 3 tbls spoons agave nectar and vanilla from the vanilla bean. Blend until smooth. If this cream is too soft, just add melted coconut butter, so that it gets firm in the fridge.
Rozmixujeme předem namočené kešu s vodou. Vyniklé kešu "máslo" dále mixujeme s nastrouhaným kokosem z kokosového ořechu a s kokosovou hmotou z mladých kokosů, 3 lžícemi agávového sirupu a vanilkou z vanilkového lusku. Vznilklý krém necháme zhuhnout v ledničce.
5. Spread "cream" over the bananas and put in fridge for at least 1 hour.
Krém rozprostřeme na banány v čokoládě a dáme do lednice nejméně na 1 hodinu.
6. Just before serving sprinkle about 4 tablespoons cocoa powder over the tiramisu.
Před podáváním posypeme tiramisu asi 4 lžícemi kakaa.


(foto + recept: goneraw )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Leeloo Leeloo | 16. října 2009 v 19:58 | Reagovat

Tohle vypada tak bajecne!! Zatim jenom uvazuju o syrove strave, jeste jsem dost velky zavislak, ale tento recept vypada nadpozemky. Skoda jen, ze se u nas nedaji sehnat mlade kokosacky...takova dobrota! Nebo jste je nekdo sehnali?? A mate recept na to, jak by se daly otevrit? :-)) Macetu doma nemam..

2 VitarianGirl VitarianGirl | 11. prosince 2011 v 14:41 | Reagovat

našla som chybu v surovinach! tam kde píše 3 tbl spoons coconut oil to preložilo ako 10 lžic kokosového oleje! ale to malo byť iba 3 lžice!:D 8-O  :-)

3 Terka Terka | 27. února 2012 v 23:25 | Reagovat

Mňam TiRAWmisu na to se už třessuu, děkuji ! :))

4 Terka Terka | 27. února 2012 v 23:26 | Reagovat

Akorát nevim kde seženu mladý kokos a mačetu :-?

5 Michal Michal | 14. března 2013 v 17:25 | Reagovat

Mlady kokos se da koupit v Sapě,kus za pade... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama