Staročeský sezamový chléb

26. prosince 2009 v 17:38 | Ráj chutí |  Sušené placky

Staročeský sezamový chléb

Podle našeho receptu si můžete udělat chléb bezlepkový a nepečený a ještě k tomu taaaaakhle dobrý :)
Připravíme si:
400g neloupaného sezamu, 210g zlatého lnu, 340g mrkve, 1dl vody, 1 lžička soli, 2 lžíce majoránky, 2 stroužky česneku, 65g cibule
Mrkev nastrouháme na hodně jemno nebo ještě lépe nasekáme v robotu. Len umeleme na mouku pomocí silného mixéru, mlýnku na ořechy nebo na koření a pak ji spolu se všemi dalšími ingrediencemi včetně vody dáme do robotu. Můžeme míchat buď ručně a nebo pomocí kuchyňského robotu tak, aby sezam zůstal jakž takž vcelku - s těstem se pak lépe pracuje. Rukama je to mnooohem větší zábava a dělání chleba si tak kráásně užijete J Pokud máte sušičku na ovoce, pak s těstem hurá do ní. Pokud ne, stačí jen dát těsto na pečicí papír a sušit na topení nebo v otevřené troubě do cca 50°C.
Omamná staročeská vůně majoránky Vám provoní dům a dočista Vás nadchne :)

(foto+recept: rajchuti/recepty )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 sybilla sybilla | 9. ledna 2010 v 21:56 | Reagovat

Takto pripravený chleba musí byť iste chuťovo výborný. Ja sa iba zamýšľam nad tým, že ľanové semeno, ak sa pomelie a nestabilizuje sa (niečím čo obsahuje síru napr. tvaroh) do 15 minút, začne rýchlo oxidovať a stáva sa silne toxické. Neviem koľko síry obsahuje mrkva alebo sezam ale ak nie, tak by som bola pri kozumácii takejto bašty obzvlášť opatrná.

2 Zdena Zdena | E-mail | Web | 29. září 2011 v 6:49 | Reagovat

Ale jo, proč ne....:-)

3 Milan Milan | 17. října 2011 v 16:11 | Reagovat

Cesnak a cibula obsahuju dost siry .. ale urcite to vyskusam aj ja a to hned dnes! :)

4 zvedavec zvedavec | 9. září 2013 v 11:38 | Reagovat

ľan toxický po 15min? a ako je to potom s ľanovým olejom vo fľaške lisovaným za studena, čo predávajú v každom bio obchode?[1]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama