Koláčky Samurajů

29. ledna 2010 v 20:23 | Anna |  Speciality

Ahoj, posílám další recept, který jsem vymyslela před vánocemi..
bylinkář Evžen-šen Brhel mi říkal, že prý takové koláčky si dělali Samurajové, protože jsou velmi výživné (kromě jiného spousta vápníku).
A tak jsem tuto dobrotu nazvala:

Koláčky Samurajů

šálek celozrnné rýže
šálek černého sezamu
neloupaný bílý sezam
2 lžíce rýžového sladu

Rýži namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji řádně propláchneme a namočíme na další den. Pak ji znovu propláchneme a umixujeme s trochou čisté vody. Sezam umeleme a umixujeme společně s rýží a sladem. Přidáme bílý sezam. Z těsta vytváříme lžičkou na talířek placičky, které hned jíme. Vypadají a chutnají jako "makové koláčky".

Dnes už mám novou variantu: rýži namočíme přes noc, necháme dva dny klíčit. Pak už ji nemixujeme, abychom nepoškodili klíčky a jen smícháme s umletým sezamem a sladem. Klíčky jsou velmi výživné a je to i velký rozdíl v chuti..mňam :-).

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama