Lněné bramboráky

24. ledna 2010 v 21:21 | Anna |  Sušené placky

zlatý len
tmavý len
slunečnicové semínko
majoránka
mořská bylinková sůl
česnek
chilli paprička

Semínka namočíme do vody přes noc. Vznikne hustá šlemovitá hmota, do které přidáme majoránku, česnek dle chuti (doporučuji dost) a sůl. Když už jsem chtěla dát těsto sušit, sáhla moje ruka po chilli papričce ze zahrádky a bylo to dobře . Protože jsem tyto placky tvořila poprvé, nevěděla jsem, jestli je nutné hmotu něčím zahustit. Namlela jsem tedy trochu žitné mouky, ale myslím si, že to není potřeba, že hmota bude kompaktní i bez mouky. Sušila jsem bramboráčky v sušičce na 35°C 6 hodin - pěkně do křupava. Jsou fakt výborné. Koupila jsem si je totiž u nás v bioobchodě a moc mi chutnaly. No, tak jsem si je udělala .

Také jsem získala nové zkušenosti s recepty. Pokud meleme nějaká semínka, není dobře je mixovat a sušit, neboť tuky v nich obsažené velmi rychle žluknou, především tedy tuky ze lněného semínka. Proto pokud placky suším, jen semínka či zrno namočím a smíchám s dalšími ingrediencemi.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama