Září 2010

Fantastická hustá pravá italská smetanová zmrzlina

29. září 2010 v 19:20 | Jindra |  Zmrzliny
Smetanová jahodová zmrzlina

Cítil jsem včera náramnou potřebu osladit si na chvíli život, tak jsem zkusil receptík, jehož základem je inspirace z Filipova-Verčiny Ráje chutí - to abych se nechlubil cizím peřím.

Do mixéru jsem vložil:
- 2 naběračky jahod (z mrazáku)
- 2 naběračky banánů (krájeny na kolečka a předem zchlazeny v lednici)
- trocha Terezčina agave sirupu (já tuze rád sladké )
- trocha vody
- špetka bio vanilky od Terky

No a mixoval jsem.
Nakonec jsem to chtěl zahustit, tak jsem přisypal pár kešu oříšků. Přidával jsem, přidával, až jsem zjistil, že už jsem to s oříškama mírně přehnal, hmota už se v mixéru sotva převalovala. Když jsem pak ochutnal, žasl jsem - fantastická hustá "pravá italská smetanová" zmrzlina. Kešu oříšky tomu daly úžasnou smetanovou konzistenci i barvu. Úžasná dobrota, nemohl jsem se nabažit. Celý recept jsem pak opakoval třikrát, protože to mělo v rodině i u rodičů obrovský úspěch.
Jindra

Smetanová jahodová zmrzlina

(foto: Jindra + rawfoodnation )

Pomerančová šťáva s avokádem a mátou

27. září 2010 v 23:06 | Nibelunga |  Nápoje
Pomerančová šťáva s avokádem a mátou

Pomeranče odšťavíme spolu s pár lístky čerstvé máty a pak rozmixujeme dohladka s avokádem.

(foto+recept: vitarian/diskuze )

Čoko pudink

27. září 2010 v 22:47 | Renata |  Sladkosti
Čoko pudink

Avokádo, banán, raw kakao a agave sirup.
Všechno dohromady umixuju.
Kokos a para ořechy navrchu jste asi identifikovali :-)
Sladká a vydatná tečka na závěr víkendu :-)

(foto+recept: freshness )

Výborný zeleninový salát

18. září 2010 v 16:42 | Petr |  Saláty

Zdravím,

posílám recept na výborný zeleninový salát, kterým se už druhý týden nemůžu nabažit:

Do misky smíchat
Salát hlávkový
Ledový salát

- něco nasekaného ledového salátu
- něco nasekaného listového salátu
(nebo prostě kolik kdo chce salátu a jaký chce, já mám odzkoušené tyto dva)
- na plátky nařezanou celou červenou papriku


- 10 až 15 vypeckovaných oliv - osobně už jen sušené - aktuálně mám tyto sušené olivy :
sušené olivy Thrumbes

- v mixéru pomletá najemno sušená rajčata spolu s dýňovým semínkem (prostě od oka tak hrst...)
- hrst slunečnicových semínek



Zálivka:
- trochu vody
- trochu olivového oleje
- trochu octu balzamika
- nasekanou bazalku
- nasekanou petrželku (listy)
- trochu vymačkaného česneku, kdo chce
- trochu (na vidličku) medu
- toto vše vidličkou smíchat a pak s tím salát zalít

Nakonec to vše dobře smíchat, je to strašná lahoda.
Jednou jsem si toho udělal tolik, že jsem si musel nechat na druhý den, takže to leželo v ledničce od 8 od večera do cca 11 dopoledne - je to ještě lepší a momentálně už si takto chystám salát každý den do práce - prostě naležený je ještě lepší.

Melounové mléko

5. září 2010 v 16:19 | Karolina |  Nápoje
Melounové mléko

Melon Milk

Excellent for breakfast!! we love it during summer in France!!! / Výborné na snídani!! Máme ho rádi v létě ve Francii!!!

Ingredients: / Složení:
1/2 sweet melon of your choice / 1/2 sladkého melounu
1/2 glass water or fruit kefir (excellent!!!) / 1/2 sklenice vody nebo ovocného kefíru (výborný!!!)

Preparation: / Příprava:
Just put all into your blender and blend well to have a smooth milk. / Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemné mléko.

( foto+recept: goneraw )

Plněné žampiony

2. září 2010 v 21:04 | Kometa |  Speciality
Plněné žampiony





Suroviny:

Žampiony
kopr
mleté slunečnicové semínko
kefír z tibetské houby (možno nahradit kefír a slunečnici avokádem)
prolisovaný česnek
himalájská bylinková sůl

Okurka
Paprika
pažitka

Žampiony omýt, vyndat nožičky a vzniklý prostor naplnit nádivkou z uvedených ingrediencí. Jednoduché a výborné. Zeleninu pouze pokrájet, paprika chutná výtečně posypaná pažitkou.