Fantastická hustá pravá italská smetanová zmrzlina

29. září 2010 v 19:20 | Jindra |  Zmrzliny
Smetanová jahodová zmrzlina

Cítil jsem včera náramnou potřebu osladit si na chvíli život, tak jsem zkusil receptík, jehož základem je inspirace z Filipova-Verčiny Ráje chutí - to abych se nechlubil cizím peřím.

Do mixéru jsem vložil:
- 2 naběračky jahod (z mrazáku)
- 2 naběračky banánů (krájeny na kolečka a předem zchlazeny v lednici)
- trocha Terezčina agave sirupu (já tuze rád sladké )
- trocha vody
- špetka bio vanilky od Terky

No a mixoval jsem.
Nakonec jsem to chtěl zahustit, tak jsem přisypal pár kešu oříšků. Přidával jsem, přidával, až jsem zjistil, že už jsem to s oříškama mírně přehnal, hmota už se v mixéru sotva převalovala. Když jsem pak ochutnal, žasl jsem - fantastická hustá "pravá italská smetanová" zmrzlina. Kešu oříšky tomu daly úžasnou smetanovou konzistenci i barvu. Úžasná dobrota, nemohl jsem se nabažit. Celý recept jsem pak opakoval třikrát, protože to mělo v rodině i u rodičů obrovský úspěch.
Jindra

Smetanová jahodová zmrzlina

(foto: Jindra + rawfoodnation )
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Gábina Gábina | E-mail | 28. ledna 2011 v 13:12 | Reagovat

Zmrzlina je opravdu fantastická, kešu oříšky namelu předem aby byly více najemno. Místo jahod jsme zkoušeli doma i červený rybíz, také vynikající - pokud Vám nevají trochu zrníček. :-)

2 Jožka Jožka | E-mail | 26. června 2011 v 16:33 | Reagovat

Jaký mixér byl použit?
Mne na moc tvrdý jahody nezabírá ten můj Mr.Magic

3 Jindra Jindra | 12. června 2012 v 11:42 | Reagovat

[2]: Jaký mixér byl použit, Jožko... ono je to asi především o výkonu, aby se zátěží moc neklesly otáčky. Používám úplně obyčejný mixér ze suprkarmetu, výkon 550 W a celkem pohoda, spokojenost.

4 Jindra Jindra | 9. ledna 2014 v 13:52 | Reagovat

[2]: Jožko tak jsem mezitím koupil Vitamix a to je skutečnej "mercedes", rozmixuje naprosto cokoliv. Výkon přes kilowattu a otáčky 37000, no neskutečnej pracant. Doporučuju.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama