
Do mixéru jsem vložil:
- 2 naběračky jahod (z mrazáku)
- 2 naběračky banánů (krájeny na kolečka a předem zchlazeny v lednici)
- trocha Terezčina agave sirupu (já tuze rád sladké )
- trocha vody
- špetka bio vanilky od Terky
No a mixoval jsem.
Nakonec jsem to chtěl zahustit, tak jsem přisypal pár kešu oříšků. Přidával jsem, přidával, až jsem zjistil, že už jsem to s oříškama mírně přehnal, hmota už se v mixéru sotva převalovala. Když jsem pak ochutnal, žasl jsem - fantastická hustá "pravá italská smetanová" zmrzlina. Kešu oříšky tomu daly úžasnou smetanovou konzistenci i barvu. Úžasná dobrota, nemohl jsem se nabažit. Celý recept jsem pak opakoval třikrát, protože to mělo v rodině i u rodičů obrovský úspěch.

Zmrzlina je opravdu fantastická, kešu oříšky namelu předem aby byly více najemno. Místo jahod jsme zkoušeli doma i červený rybíz, také vynikající - pokud Vám nevají trochu zrníček.