Červenec 2011

Grapefruitový džus s banánem

31. července 2011 v 13:39 | Vendula
Detoxikační džus: 2 - 4 grapefruity + 2 banány + voda. Umixovat v mixéru a velice osvěžující nápoj je na světě!

Lusil: v poslednej dobe zvyknem aj ja robit :) ale robim smoothi, a z jedneho grepu a 2 bananov, na ranajky :)

(Foto+recept: Recepty živé kuchyně )

Slunečnicové sušenky

31. července 2011 v 13:05 | Věra |  Sušené placky
Vyzkoušeno z knihy Věry Talandové - Sluneční živá strava
Slunečnicové sušenky
1 šálek slunečnicových semen
1/2 šálku namočených rozinek (přidala jsem ještě goji a trochu víc rozinek)
Semínka nahrubo umeleme, rozinky rozmixujeme s troškou vody, vše smícháme, lžičkou tvoříme malé placičky a sušíme na 40 stupňů.

(Foto+recept: Recepty živé kuchyně )

Sushi od V. Boutenko

31. července 2011 v 12:52 | V. Boutenko |  Speciality
K obědu bude sushi a salát ...recept na sushi je z knihy V. Boutenko - 12 kroků k syrové stravě.
Směs těsta:
1/2 šálku vlašských ořechů, 2 šálky slunečnicových semínek namočených přes noc, 3 stroužky česneku, šálek pokrájeného celeru, sůl, 2 lžíce oleje, půl šálku citronové šťávy, lžičku kari nebo jiného oblíbeného koření.
Na tenké proužky nakrájet avokádo, červenou papriku a zelenou cibulku. Směs stačí k naplnění 5 plátků nori.

(Recept+foto: Recepty živé kuchyně )

Banánová polévka

23. července 2011 v 7:34 | Vendula |  Polévky

Banánová polévka
Rozmixujeme 5 banánů (nebo víc nebo míň, podle hladu), nalijeme do talíře a ozdobíme.
Díky Matěji za inspiraci!

(foto+recept: Recepty živé kuchyně )

Karbanátky slunečnicové

22. července 2011 v 19:52 | Vendula |  Speciality
Karbanátky slunečnicové (nízkotučné) - recept Viktorie Boutenko
4 porce - cca 16 - 20 menších karbanátků
3x100 gramový sáček slunečnicových semen rozmixovat nebo rozemlít, odšťavnit 5-7 mrkví, půl celere, 3 menší cibule a celý citron - tuto drť smíchat s rozemletými semínky, lžíce až dvě olivového oleje, sůl, chilli, majoránka, drcený česnek (dle chuti) a polévkovou lžíci sladidla (nektar z agáve nebo velmi zralý banán nebo rozinky smíchané s malým množstvím vody tak, aby vznikla džemovitá konzistence). Těsto se prohněte rukama a pak se tvarují karbanátky a ty se nakonec obalí ve sladké paprice.
Podáváme na špenátových či jiných listech či semínkových krekrech.

(foto+recept: Recepty živé kuchyně )

Snídaně podle Dr.Walkera

22. července 2011 v 14:21 | Vendula |  Speciality
Snídaně podle Dr.Walkera

vrstva koleček zralého až přezralého banánu (s hnědými fleky je prý ten nejlepší)
vrstva nastrouhané karotky
vrstva nastrouhané hrušky
namočené rozinky + goji
lem z meruněk
(foto+recept: Recepty živé kuchyně )

Mrkev s olivami

22. července 2011 v 14:00 | Ruda |  Saláty
Mrkev s olivami
K nastrouhané mrkvi přidáme rozpůlené olivy z lifefoodu, zasypeme nori vločkami a případně slunečnicovými semínky a zalijeme konopným olejem. Vynikající!!!:)

Sytá chuťovka z mrkve

22. července 2011 v 13:59 | Jan |  Saláty
Sytá chuťovka z mrkve.:
Nastrouháme 4-5 středních mrkví,trochu celeru, 2 lžíce strouhaného kokosu, lžičku agáve sirupu a lžičku olivového nebo jiného oleje a posypeme skořicí ci vanilkou z lifefoodu.
Poté dodáme asi 30 dýňových semínek, vynikající a vydatné jídlo které dokáže tělo zásobit i několik hodin...:-)

Chlebíčky bez chleba

22. července 2011 v 12:50 | Tereza |  Speciality

Chlebíčky bez chleba
-inspirace chlebíčky Petra Housky, tímto mu děkuji :) a Mrkvánky z Lifefoodu,
těm též posílám vřelé díky :)

cuketa nebo okurka

pomazánka-umixovat:
asi 5 mrkví
asi 50g lnu zlatého
asi 150g slunečnice
asi 3 stvoly řapíkatého celeru
Bragg liquid aminos /sůl apod.
česnek
polévková směs http://www.bioobchod.cz/smes-polevkova-1​5g-bio/d-70532/
citrónová šťáva

ozdoba: rajské, jarní cibulka apod.

(foto+recept: RAW FOOD )

Tatarský biftek (bez masa)

21. července 2011 v 14:07 | Karel |  Speciality

2 zralá avokáda Hass - rozmačkat vidličkou
2 červené papriky kapie
1-2 stroužky česneku
1 hrst pokrájených sušených rajčátek (www.lifefood.cz)
1 hrst pokrájené jarní cibulky
1 lžička raw slunečnicového nebo olivového oleje
sůl
pepř

Vše kromě cibulky a avokád zpracovat v kuchyňském robotu - sekáčku. Přidat k rozmačkaným avokádům a cibulce, promíchat. Jako příloha se hodí různé druhy zeleniny typu okurka , salát, brokolice, cuketa, prostě dle vaší chuti;-)

(foto+recept: RAW FOOD )

Borůvková zmzlina "Míša"

20. července 2011 v 9:06 | Tereza |  Zmrzliny
Tohle byla dobrůtka, mňam mňam, připomínalo mi to tvarohový nanuk Míša nebo jak se jmenoval :-P

Borůvková zmrzlina
------------------------
banány
borůvky
mandle-přes noc namočené, oloupané
lískové ořechy (jen pár)
rozinky (na doslazení)
vanilkový prášek

Umixovat a dát do ledničky nebo mrazáku, pro jemnější konzistenci po vyndání znovu umixovat.

(foto+recept: RAW FOOD )



Vita tvarohová pomazánka se zeleninou

19. července 2011 v 19:01 | Petr |  Pomazánky

Vita tvarohová pomazánka se zeleninou

Na poslední společné RAW večeři mě ty pomazánky tolik chutnaly, že jsem se rozhodl taky začít experimentovat.

Mňamózní vita tvaroh je jen rozmixovaná slunečnice s mandlemi a citronem a vodou. Výborné k něčemu zelenému, tak jsem ještě přimixoval trochu petrželky kudrnky. A skvělá pomazánka, která je bez soli i bez česneku, byla na světě. Pomazánkou jsem naplnil papriky a pokryl salátem. Cibulka i rajče jsou už spíš jen na dozdobení. Časem určitě zkusim vyladit chutě a udělám z toho recept kde budou i postupy a množství.