Karbanátky slunečnicové

22. července 2011 v 19:52 | Vendula |  Speciality
Karbanátky slunečnicové (nízkotučné) - recept Viktorie Boutenko
4 porce - cca 16 - 20 menších karbanátků
3x100 gramový sáček slunečnicových semen rozmixovat nebo rozemlít, odšťavnit 5-7 mrkví, půl celere, 3 menší cibule a celý citron - tuto drť smíchat s rozemletými semínky, lžíce až dvě olivového oleje, sůl, chilli, majoránka, drcený česnek (dle chuti) a polévkovou lžíci sladidla (nektar z agáve nebo velmi zralý banán nebo rozinky smíchané s malým množstvím vody tak, aby vznikla džemovitá konzistence). Těsto se prohněte rukama a pak se tvarují karbanátky a ty se nakonec obalí ve sladké paprice.
Podáváme na špenátových či jiných listech či semínkových krekrech.

(foto+recept: Recepty živé kuchyně )
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Specs Specs | 21. září 2011 v 21:26 | Reagovat

Výborný. Moje první vita jídlo a to množství chutí, který jsem po položení na jazyk ochutnal, z vařených jídel fakt neznám! Děkuju!

2 nina nina | E-mail | 9. ledna 2014 v 17:36 | Reagovat

Boli fantastickeeee !!! Dakujem :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama