Okurkový salát s koprem

17. září 2011 v 11:20 | Golubka |  Saláty
Cucumber and Dill Salad (an old favourite):
5 large, or 10 small pickling cucumbers - peeled and thinly sliced / 5 velkých nebo 10 malých okurek - nakrájených na tenké plátky
2 tablespoons of each sea salt, apple cider vinegar, and cold-pressed olive oil / sůl, jablečný ocet a olivový olej
1 bunch fresh dill - chopped / svazek čerstvého kopru - nasekat
1/2 onion (optional) - chopped / 1/2 cibule (možno přidat dle chuti) - nasekat

Gently mix the cucumbers with salt in a large bowl, cover with a plate and put a jar full of water on top. Leave to press for 2 hours, or more. Drain the pressed liquid, then squeeze more by hand to discard most of the juice. Mix the cucumbers with the rest of ingredients and enjoy. / Ve velké míse promícháme nakrájenou okurku se solí, přikryjeme talířkem, zatížíme sklenicí vody a necháme odstát nejméně 2 hodiny, potom slijeme z okurek vzniklou šťávu a smícháme s ostatními surovinami. Dobrou chuť.

(foto+recept: golubka )
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama