Březen 2012

Paradajkovo zelerovy salat

31. března 2012 v 18:32 | Recepty živé kuchyně |  Saláty
Paradajkovo zelerovy salat:
Paradajky, stonkovy zeler, olivy, sojova omacka, citronova stava a agave

Čevapčiči

29. března 2012 v 22:05 | Petra |  Speciality
Zdravím a zasílám recept na čevabčiči:-)

1 avokádo rozmačkat, přidat 200g mleté slunečnice 1/2 cibule na kostičky bylinková sůl, česnek a obalit v rozemletém lněném semínku:-)
Je to dost rychlé:-)

Špenátová zmrzlina

25. března 2012 v 23:42 | Pavel |  Zmrzliny
Ingredience:
Špenátové listy
Rýžové nebo ořechové mléko
Agáve sirup nebo jiné sladidlo
Semínka chia nebo něco podobného(Není nutné)
Postup:
1) do mixéru dát trochu mléka (rýžového, ořechového atd.) a špenátové listy - trochu rozmixovat.
2) přidat trochu agávového sirupu nebo jiného sladidla + trochu něčeho (např. semínka chia v našem případě)
3) dát do mixéru poctivou hromádku ledu a rozmixovat v režimu "zmrzlina"
Výsledek předčil naše očekávání. Chutově velmi originální pochoutka a opravdu dobré :))

ČOKOLÁDOVÝ "PIE"

7. března 2012 v 18:28 | ZUZI |  Sladkosti
V tomto je menej orechov, plnka je z avokada. Nebote sa toho, je to lahodne. :)
(ZUZI)


ČOKOLÁDOVÝ "PIE"

Robila som to v sklenenej forme s priemerom 22cm.

Na korpus:
- 1,5 salky orechov (mandle, para orechy, vlasske...)
- 1/2 salky struhaneho kokosu
- 7 datli

Na plnku:
- 9 datli (namocenych) alebo ine sladidlo (med, agave..) alebo podla chuti
- 1/4 salky vody
- 1 velikanske avokado (tu maju avokada aj 400-500g)
- 6 PL kakao (moze sa cast nahradit karobovym praskom)
- trosku vanilky

Na ozdobenie:
- Ovocie podla chuti

POSTUP:
1. V robote (food processor) spracovat ingrediencie na korpus tak, aby sa po stlaceni medzi prstami lepili dokopy.
2. Nasypat do formy a utlacit dlanou.
3. V mixeri spracovat vsetky ingrediencie na plnku do hladka.
4. Vyliat na korpus, uhladit a dat do mraznicky stvrdnut.
5. Vybrat cca. 15 minut pred podavanim, aby zmaklo.

(foto+recept: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=294211773976019&set=pu.167715159959015&type=1&theater )

Špenát s přílohou

2. března 2012 v 20:17 | Karel |  Speciality

Špenát s přílohou (2 porce)

1 velký sáček baby špenátu, nebo 2 celé větší špenáty
1 avokádo Hass
1 lžička olivového oleje
1 menší stroužek česneku
1/8 menší cibule
6 paraoříšků
1 špetka pepře
sůl
voda

Paraoříšky nejprve zmixujeme společně s česnekem, pak přidáme zbytek mimo cibulky a zmixujeme do požadované konzistence, dolíváme vodou.
Cibulkou hodně decentně prosypeme nakonec a zamícháme.

Příloha: jakýkoliv jednoduchý salát, nebo samotná větší cuketa, ledový salát, brokolice, paprika, okurka, rajče a pod.

(foto+recept: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=206051336080920&set=a.115157565170298.14315.100000281646106&type=3&theater )