Srpen 2012

Perníčkové sušenky

2. srpna 2012 v 16:09 | Ef.ka |  Sušené placky
Perníčkové sušenky

Ingredience: mandle, lněné semínko, sušené datle, sušené švestky, perníkové koření (skořice, badyán, nové koření,koriandr, kardamon, hřebíček, fenykl, anýz), kakao, citronová kůra.

Postup: Velmi jednoduchý Namočíme si dopředu lněné semínko, stačí 2-3 hodinky. Pomeleme mandle na moučku, k tomu rozmělníme/rozmixujeme datle a švestky, které můžeme předtím namočit. A všechny ingredience smícháme. Pak už jenom upravíme sušenky do požadovaného tvaru a vložíme do sušičky. Sušíme na 40 stupňů.. až do požadované tuhosti, někdo rád měkčí, někdo křupavější. Jsou výborné. Lze přidat i zázvor atd.