Perníčkové sušenky

2. srpna 2012 v 16:09 | Ef.ka |  Sušené placky
Perníčkové sušenky

Ingredience: mandle, lněné semínko, sušené datle, sušené švestky, perníkové koření (skořice, badyán, nové koření,koriandr, kardamon, hřebíček, fenykl, anýz), kakao, citronová kůra.

Postup: Velmi jednoduchý Namočíme si dopředu lněné semínko, stačí 2-3 hodinky. Pomeleme mandle na moučku, k tomu rozmělníme/rozmixujeme datle a švestky, které můžeme předtím namočit. A všechny ingredience smícháme. Pak už jenom upravíme sušenky do požadovaného tvaru a vložíme do sušičky. Sušíme na 40 stupňů.. až do požadované tuhosti, někdo rád měkčí, někdo křupavější. Jsou výborné. Lze přidat i zázvor atd.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 veronika veronika | 6. prosince 2012 v 21:23 | Reagovat

A ty mandle melete v nějakém robotu? Mě mixér nepomele, ale naseká a se lněným semínkem si neporadí už vůbec...

2 Maxidag Maxidag | 19. prosince 2012 v 21:23 | Reagovat

Ahoj trochu by se hodili poměry základních surovin, pro začátečníky ale jdu to zkusit uvidíme. Pokud přidáte alespoň čeho kolik tak by to bylo o dost lepší.

3 Meggie Meggie | Web | 19. ledna 2013 v 12:39 | Reagovat

Mandle melu v mlýnku na strouhanku, semínko většinou nemelu. Jinak je to dobrý recept.

4 Freshlemon Freshlemon | 21. ledna 2013 v 11:42 | Reagovat

Opravdu by se hodily poměry surovin :)

5 wegiee wegiee | 25. ledna 2013 v 18:40 | Reagovat

Skvelá inšpirácia pre môj vegetariánsky jedálniček :)

6 Kejm Kejm | Web | 27. května 2013 v 5:12 | Reagovat

ty vypadaj suprově!

7 zdenka zdenka | 25. září 2013 v 16:09 | Reagovat

Aku susicku pouzivate prosim?

8 Dalibor Dalibor | E-mail | 29. ledna 2014 v 20:58 | Reagovat

[1]:jiste mate doma kafemlynek,tam bych pomlel ty mandle len. Zase pomelte v makovym mlynku. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama